Sałatka z Burakami, Awokado i Pomarańczą

5/5 - (Ocen: 2)
Sałatka z burakami, awokado i pomarańczą

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 504 kcal \ B-13 g \ T-36 g \ W-30 g \ BŁ-9 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 106 kcal \ B-3 g \ T-7 g \ W-6 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Rukola – 4 garście (80 g)
  • Burak gotowany – 3 sztuki (360 g)
  • Awokado – 1 sztuka (140 g)
  • Pomarańcza – 1 sztuka (240 g)
  • Ser sałatkowy – 1/3 opakowania (90 g)
  • Orzechy włoskie – 1 garść (20 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Na talerzach ułóż przepłukaną rukolę, buraki i awokado pokrój na kawałki, ułóż na sałacie.
  2. Ser pokrój w kostkę i rozrzuć na burakach i awokado. Następnie dołóż kawałki pomarańczy.
  3. Dopraw pieprzem, posyp podprażonymi orzechami i skrop oliwą (można ją wymieszać z sokiem z cytryny, miodem i odrobiną musztardy).

Sałatka z burakami, awokado i pomarańczą to pomysł na przepyszne, lekkie i bardzo odżywcze danie.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz