Wskazówki
15 minut 2 porcje
1 porcja to: xxx kcal \ B-x g \ W-x g \ T-x g \ BŁ-x g
Składniki
- Rukola – 4 garście
- Buraki gotowane – 2-4 sztuki
- Awokado – 1 sztuka
- Pomarańcza – 1 sztuka
- Ser feta – 1/3 kostki
- Orzechy włoskie – 2 łyżki
- Oliwa – 2 łyżki
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Na talerzach ułożyć przepłukaną rukolę. Buraki i awokado pokroić na kawałki, ułożyć na sałacie. Ser pokroić w kostkę i rozrzucić na burakach i awokado. Dołożyć kawałki pomarańczy. Doprawić pieprzem, posypać podprażonymi orzechami i skropić oliwą (można ją wymieszać z sokiem z cytryny, miodem i odrobiną musztardy.