Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 359 kcal \ B-25 g \ T-20 g \ W-16 g \ BŁ-7 g
Składniki
- brokuły – 1 sztuka (400 g)
- jajo – 2 sztuki (100 g)
- cebula czerwona – 1/2 sztuki (30 g)
- pomidorki koktajlowe – 10 sztuk (200 g)
- ser feta – 4 plastry (80 g)
- słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
- czarnuszka – 1/3 łyżeczki
- jogurt naturalny – 1 opakowanie (180 g)
- koperek – 1 łyżeczka (4 g)
- sól i pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
- Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Jajka ugotuj.
- Jogurt wymieszaj z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem.
- Słonecznik delikatnie podpraż na patelni.
- Cebulę pokrój w kostkę, pomidorki poprzekrajaj, ser pokrusz.
- Wszystkie składniki ułóż w półmisku, polej sosem jogurtowym, obsyp nasionami i czarnuszką.
Sałatka z brokułem, serem feta i jajkiem sprawdzi się jako śniadanie, posiłek do pracy lub lekka kolacja 🙂 Jest pyszna i sycąca.