Sałatka z Brokułem, Serem Feta i Jajkiem

4.6/5 - (Ocen: 8)
Sałatka z brokułem, serem feta i jajkiem

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 359 kcal \ B-25 g \ T-20 g \ W-16 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • brokuły – 1 sztuka (400 g)
  • jajo – 2 sztuki (100 g)
  • cebula czerwona – 1/2 sztuki (30 g)
  • pomidorki koktajlowe – 10 sztuk (200 g)
  • ser feta – 4 plastry (80 g)
  • słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
  • czarnuszka – 1/3 łyżeczki
  • jogurt naturalny – 1 opakowanie (180 g)
  • koperek – 1 łyżeczka (4 g)
  • sól i pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Jajka ugotuj.
  2. Jogurt wymieszaj z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem.
  3. Słonecznik delikatnie podpraż na patelni.
  4. Cebulę pokrój w kostkę, pomidorki poprzekrajaj, ser pokrusz.
  5. Wszystkie składniki ułóż w półmisku, polej sosem jogurtowym, obsyp nasionami i czarnuszką.

Sałatka z brokułem, serem feta i jajkiem sprawdzi się jako śniadanie, posiłek do pracy lub lekka kolacja 🙂 Jest pyszna i sycąca.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.6/5 - (Ocen: 8)

Dodaj komentarz