
Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
482 kcal \ B-32 g \ W-31 g \ T-31 g \ BŁ-9 g
Składniki
- Czarnuszka – 5 g (1 łyżeczka)
- Pestki dyni – 10 g (1 łyżka)
- Awokado – 140 g (1 sztuka)
- Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
- Zioła prowansalskie – 2 g (1 łyżeczka)
- Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
- Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
- Pomidorki koktajlowe – 200 g (1 porcja)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Pomidorki poprzekrajać, awokado pokroić w plastry. Słonecznik i pestki dyni delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.