Sałatka z brokułem, jajkami, pomidorkami i awokado

3.7/5 - (Ocen: 7)
Sałatka z brokułem, jajkami, pomidorkami i awokado

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
482 kcal \ B-32 g \ W-31 g \ T-31 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Czarnuszka – 5 g (1 łyżeczka)
  • Pestki dyni – 10 g (1 łyżka)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Zioła prowansalskie – 2 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Pomidorki koktajlowe – 200 g (1 porcja)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Pomidorki poprzekrajać, awokado pokroić w plastry. Słonecznik i pestki dyni delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.7/5 - (Ocen: 7)

Dodaj komentarz