Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z brokułem, fasolą konserwową i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 364 kcal \ B-30 g \ W-35 g \ T-15 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Koperek – 4 g (1 łyżeczka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
  • Cebula czerwona – 50 g (1/2 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Czarnuszka – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, fasolę odsączyć i przeppłukać. Wszystkie składniki ułożyć w półmisku, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00