Sałatka z brokułem, fasolą konserwową i jajkami

Sałatka z brokułem, fasolą konserwową i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
364 kcal \ B-30 g \ W-35 g \ T-15 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Koperek – 4 g (1 łyżeczka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
  • Cebula czerwona – 50 g (1/2 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Czarnuszka – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, fasolę odsączyć i przeppłukać. Wszystkie składniki ułożyć w półmisku, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00