Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
364 kcal \ B-30 g \ W-35 g \ T-15 g \ BŁ-10 g
Składniki
- Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
- Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
- Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
- Koperek – 4 g (1 łyżeczka)
- Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
- Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
- Cebula czerwona – 50 g (1/2 sztuki)
- Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Czarnuszka – 5 g (1 łyżeczka)
Przygotowanie
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, fasolę odsączyć i przeppłukać. Wszystkie składniki ułożyć w półmisku, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.