Sałatka z brokułem, fasolą konserwową i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 364 kcal \ B-30 g \ W-35 g \ T-15 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Koperek – 4 g (1 łyżeczka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
  • Cebula czerwona – 50 g (1/2 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Czarnuszka – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, fasolę odsączyć i przeppłukać. Wszystkie składniki ułożyć w półmisku, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00