Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z batatem i komosą ryżową (quinoa)

Wskazówki

1 godzina  4 porcje
1 porcja to: 285 kcal \ B-8 g \ W-51 g \ T-7 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Sok z limonki – 12 g (2 łyżki)
  • Rukola – 40 g (2 garści)
  • Granat – 180 g (1 sztuka)
  • Orzechy włoskie – 15 g (1 łyżka)
  • Komosa ryżowa – 100 g (1 porcja)
  • Bataty – 500 g (2 sztuki)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Papryka ostra – 1/3 łyżeczki
  • Papryka słodka – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Bataty obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą z oliwek. Doprawić papryką ostrą, słodką i rozmarynem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30-40 min w 180C. Komosę bardzo dokładnie wypłukać, przelać wodą. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przestudzić. Cebulę pokroić drobno. W dużej misce wymieszać upieczone bataty, komosę, cebulę oraz rukolę (można ją porwać na mniejsze kawałki). Dodać ziarenka granatu i orzechy. Sokiem z limonki skropić sałatkę. Oprószyć pieprzem.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaJola Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Jola
Gość
Jola

bardzo dobra jest, dodałam dodatkowo mandarynkę

Item added to cart.
0 items - 0,00