Sałatka sushi

Oceń
Sałatka sushi

Wskazówki

30 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
426 kcal \ B-26 g \ W-43 g \ T-20 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
  • Papryka czerwona – 60 g (1 kawałek)
  • Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
  • Marchew – 45 g (1 sztuka)
  • Ryż brązowy, suchy – 30 g (3 łyżki)
  • Łosoś wędzony – 80 g (1 porcja)
  • Listki z wodorostów nori – 6 g (2 sztuki)
  • Ocet ryżowy – 15 g (1,5 łyżki)
  • Sok z limonki – 6 g (1 łyżka)
  • Czarny sezam – 3 g (1 łyżeczka)
  • Pasta wasabi – 2 g (1/3 łyżeczki)
  • Sos sojowy – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Ryż ugotować i wystudzić. Paprykę i ogórka pokroić w cienkie paseczki, awokado w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce. Ocet ryżowy wymieszać z sosem sojowym, pastą wasabi i sokiem z limonki. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Listki nori pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki wymieszać z sosem. Posypać czarnym sezamem.

Przerobiony przepis pochodzi z najnowszej książki Kayli Itsines.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz