Tarta ze szpinakiem, pstrągiem łososiowym i pomidorami miniatura

Tarta ze szpinakiem, pstrągiem łososiowym i pomidorami

Masło posiekać, wrzucić do miski z mąką, dodać jajo i wyrobić ciasto. Formę do tarty posmarować lekko masłem, wylepić ją ciastem (można rozwałkować i wyłożyć, ale mi było wygodniej wylepiać po kawałku). Ponakłuwać widelcem i przełożyć do lodówki na 30 minut

Łosoś pieczony z ziemniaczkami i sałatką miniatura

Łosoś pieczony z ziemniaczkami i sałatką

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z oliwą (lub olejem), tymiankiem, rozmarynem i słodką papryką. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 35 minut w 200C.

Domowe sushi

Domowe sushi

Ryż umieszczamy w garnku, zalewamy zimną wodą i mieszamy za pomocą dłoni. Wymieniamy wodę i czynność powtarzamy do czasu, aż woda przestanie być „mleczna”. Ryż zalewamy czystą wodą i odstawiamy do namoczenia na 30-40 minut.