Pieczone pstrągi z warzywami

Pieczone pstrągi z warzywami

Warzywa rozmrozić. Ryby opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie skropić sokiem z cytryny. Pstrągi ponacinać nożem po jednej stronie, natrzeć oliwą, doprawić rozmarynem, solą oraz pieprzem. Do środka włożyć po ząbku czosnku, oraz po plasterku cytryny. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Mintaj zapieknany w porach

Mintaj zapieknany w porach

Rybę podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, solimy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Czosnek kroimy drobno, por kroimy w talarki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (uważamy żeby czosnek się nie przypalił). Gdy por się zeszkli dodajemy śmietankę wymieszaną z jogurtem naturalnym, pokrojonym serkiem i przyprawami.

Sałatka z pieczonym łososiem

Sałatka z pieczonym łososiem

Łososia upiec w folii (według tego przepisu). Ziarna słonecznika uprażyć na patelni. Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. Pomidora pokroić w kostkę. Sałatę opłukać, przełożyć do miski. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i ulubionymi przyprawami (u mnie zioła prowansalskie). Przełożyć do naczyń. Łososia rozdrobnić delikatnie i położyć na sałacie. Posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

Item added to cart.
0 items - 0,00