Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
102 kcal \ B-1 g \ W-26 g \ T-0 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Pomarańcza – 220 g (1 sztuka)
- Miód – 20 g (1 łyżka)
- Sok z cytryny – 2 łyżki
- Herbata zielona (liściasta) – 1 łyżka
- Imbir świeży – 2 cm kawałek
- Kora cynamonu – 2 sztuki
- Goździki – 1 łyżeczka
Przygotowanie
Herbatę (może być inna ulubiona) zaparzyć razem ze startym imbirem, korą cynamonu (można pominąć) i gożdzikami. Odcedzić (korę cynamonu i goździki można zostawić dla ozdoby). Dodać plasterki z połowy pomarańczy i sok z drugiej połowy pomarańczy. Gdy herbata lekko przestygnie dodać sok z cytryny i miód.