Wskazówki
5 minut
1 całość
Wartość odżywcza 1 łyżki (11 g): 55 kcal \ B-0 g \ T-6 g \ W-1 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g dressingu: 503 kcal \ B-1 g \ T-52 g \ W-9 g \ BŁ-1 g
Składniki
- ocet winny – 2 łyżki (18 g)
- miód – 1 łyżeczka (12 g)
- oliwa – 7 łyżek (70 g)
- musztarda dijon – 1 łyżeczka (10 g)
- pietruszka, natka – 2 łyżki (12 g)
- koperek – 2 łyżki (12 g)
- czosnek – 1 ząbek (3 g)
Przygotowanie
Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj na gładko.
Ten dressing do sałatek jest obłędny! Pasuje zarówno do samej sałaty lodowej, jak i do bardziej wyrafinowanych sałatek. Jeśli masz słaby blender, to warto wszystko posiekać, a dopiero później składniki umieścić w misie blendera i dokładnie zmiksować.
Ma ciekawy kolor
Smak cudowny 🙂
O wyglada pieknie – jutro wyprobuje 😉
Wspaniale! 🙂 Pozdrawiam!
Super sos a do makaronów też może byc
Średnio pasuje 🙂
Bardzo smaczny dressing! Pozdrawiam
Bardzo się cieszę 🙂
Taki sos może długo stać? Wygląda pięknie 🙂
3-4 dni 🙂
Sos jest MEGA
Bardzo się cieszę 🙂
No masz mistrza za ten sos Kasiu! Ja zrobiłam na oleju lnianym i z sama świeża pietruszka. Coś przepysznego!
Super! Cieszę się 🙂
zawsze korzystam z tego przepisu, jest mega. ja dodaję zamiast octu winnego – ocet balsamiczny. i wszystkie składniki wrzucam/wlewam do słoiczka, następnie zakręcamy i wstrząsam. w ten sposób mi się fajnie wymiesza i przelewam do sałatki.