
Wskazówki
5 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
648 kcal \ B-2 g \ W-13 g \ T-66 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Ocet winny – 12 g (2 łyżki)
- Miód – 10 g (1 łyżeczka)
- Oliwa – 70 g (7 łyżek)
- Musztarda Dijon – 10 g (1 łyżeczka)
- Natka pietruszki – 24 g (2 łyżki)
- Koperek – 16 g (2 łyżki)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
Przygotowanie
Sos jest obłędny! Pasuje zarówno do samej sałaty lodowej, jak i do bardziej wyrafinowanych sałatek. Jeśli macie słaby blender, to warto wszystko posiekać, a dopiero później składniki umieścić w misie blendera i dokładnie zmiksować.
Ma ciekawy kolor
Smak cudowny 🙂
O wyglada pieknie – jutro wyprobuje 😉
Wspaniale! 🙂 Pozdrawiam!
Super sos a do makaronów też może byc
Średnio pasuje 🙂
Bardzo smaczny dressing! Pozdrawiam
Bardzo się cieszę 🙂
Taki sos może długo stać? Wygląda pięknie 🙂
3-4 dni 🙂
Sos jest MEGA
Bardzo się cieszę 🙂
No masz mistrza za ten sos Kasiu! Ja zrobiłam na oleju lnianym i z sama świeża pietruszka. Coś przepysznego!
Super! Cieszę się 🙂