Puree z dyni

Wskazówki

1,5 godziny  2 porcje
1 porcja to: 252 kcal \ B-12 g \ W-69 g \ T-3 g \ BŁ-18 g

Składniki

  • Dynia – 1800 g (2 średnie sztuki)

Przygotowanie

Dynię (najlepiej hokkaido) umyć, pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki i włókna. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200C (30-40 min). Odstawić do lekkiego przestudzenia. Miąższ oddzielić od skórki (w hokkaido skórka może zostać) i zmiksować. Jeśli dynia jest mocno wodnista, to warto przełożyć ją na gazę i odcisnąć nadmiar płynu. Przełożyć do słoików i wykorzystywać do jesiennych zup krem, ciast, ciasteczek itp.

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00