Wskazówki
45 minut 6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
415 kcal \ B-4 g \ W-36 g \ T-33 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Kiwi – 75 g (1 sztuka)
- Mango – 280 g (1 sztuka)
- Pyłek pszczeli – 10 g (2 łyżeczki)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Maliny – 120 g (1 szklanka)
- Perełki z tapioki – 100 g (1/2 szklanki)
- Laska wanilii – 1 kawałek
- Mleko kokosowe – 800 g (2 puszki)
Przygotowanie
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Maliny podgrzać w garnuszku razem z erytrolem (bądź innym słodzidłem), kiwi pokroić, mango zmiksować na mus. Na zastygniętą masę przełożyć mus malinowy, zmiksowane mango, obsypać pyłkiem pszczelim i przyozdobić kiwi.