Pudding z tapioki z mango, malinami i kiwi

Oceń
Pudding z tapioki z mango, malinami i kiwi

Wskazówki

45 minut  6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
415 kcal \ B-4 g \ W-36 g \ T-33 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Kiwi – 75 g (1 sztuka)
  • Mango – 280 g (1 sztuka)
  • Pyłek pszczeli – 10 g (2 łyżeczki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Maliny – 120 g (1 szklanka)
  • Perełki z tapioki – 100 g (1/2 szklanki)
  • Laska wanilii – 1 kawałek
  • Mleko kokosowe – 800 g (2 puszki)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Maliny podgrzać w garnuszku razem z erytrolem (bądź innym słodzidłem), kiwi pokroić, mango zmiksować na mus. Na zastygniętą masę przełożyć mus malinowy, zmiksowane mango, obsypać pyłkiem pszczelim i przyozdobić kiwi.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz