Print Friendly, PDF & Email

Przepyszny mus czekoladowy z aquafabą

Wskazówki

1,5 godziny  4 porcje
1 porcja to: 206 kcal \ B-5 g \ W-4 g \ T-19 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 150 g (1 porcja)
  • Woda z puszki / słoika po ciecierzycy – 150 g (1 puszka)
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (przełożyć do miseczki umieszczonej w garnuszku z gorącą / gotującą się wodą). Mieszać do momentu aż się roztopi. Dodać chilli. Odstawić do lekkiego przestudzenia (czekolada powinna być nadal płynna).
Wodę z ciecierzycy wlać do miski i ubijać na wysokich obrotach przez około 2-3 minuty (do uzyskania sztywnej piany). Dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Przełożyć do pucharków i przyozdobić dowolnymi dodatkami.
Wodę z ciecierzycy można posłodzić ksylitolem / erytrolem w trakcie ubijania, ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby (o ile lubicie gorzką czekoladę 🙂 ).

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

4
Dodaj komentarz

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaJakubOla Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Jakub
Gość
Jakub

Witam! Czy dobrze rozumiem, że podane wartości odżywcze na tej stronie odnoszą się do jednej porcji a nie całości danego przepisu? Pozdrawiam 🙂

Ola
Gość
Ola

Czy moge zastąpić aquafabe z czerwonej fasoli? 🙂

Item added to cart.
0 items - 0,00