Print Friendly, PDF & Email

Przepyszne placuszki z dyni i banana

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 450 kcal \ B-13 g \ W-69 g \ T-14 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Puree z dyni – 100 g (1 porcja)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Syrop klonowy – 15 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżka)
  • Mąka gryczana – 100 g (3/4 szklanki)
  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Przyprawa „pumpkin spice” – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Puree z dyni można przygotować według tego przepisu (KLIK). Najczęściej robię je w większych ilościach, dzielę na porcje i zamrażam.
Do pojemnika blendera przełożyć jaja i banana. Zmiksować. Dodać puree z dyni i zmiksować ponownie. Dorzucić słodzidło, olej, przyprawę do dyni (KLIK), albo przyprawę do piernika/ cynamon i zmiksować. Dodać mąkę i wymieszać dokładnie. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami – u nas był to jogurt grecki wymieszany z syropem klonowym i domowym ekstraktem waniliowym, oraz dżem malinowy.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaKarolina Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Karolina
Gość
Karolina

Zrobiłam wczoraj na podwieczorek. Mój synek (a to wybredna małpka) zajadał się jak niczym wcześniej. Więcej takich przepisów!

Item added to cart.
0 items - 0,00