Przepyszne placuszki z dyni i banana

4.5/5 - (Ocen: 2)
Przepyszne placuszki z dyni i banana

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
450 kcal \ B-13 g \ W-69 g \ T-14 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Puree z dyni – 100 g (1 porcja)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Syrop klonowy – 15 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżka)
  • Mąka gryczana – 100 g (3/4 szklanki)
  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Przyprawa „pumpkin spice” – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Puree z dyni można przygotować według tego przepisu (KLIK). Najczęściej robię je w większych ilościach, dzielę na porcje i zamrażam.
Do pojemnika blendera przełożyć jaja i banana. Zmiksować. Dodać puree z dyni i zmiksować ponownie. Dorzucić słodzidło, olej, przyprawę do dyni (KLIK), albo przyprawę do piernika/ cynamon i zmiksować. Dodać mąkę i wymieszać dokładnie. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami – u nas był to jogurt grecki wymieszany z syropem klonowym i domowym ekstraktem waniliowym, oraz dżem malinowy.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.5/5 - (Ocen: 2)

2 komentarze do “Przepyszne placuszki z dyni i banana”

Dodaj komentarz