Malinowa owsianka z owocami

Malinowa owsianka z owocami

Mleko wlewamy do garnka, dosypujemy płatki owsiane i zagotowujemy. Dodajemy mrożone maliny, wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 5-7 minut (jeśli będzie za mało mleka, można go jeszcze dolać, bądź zastąpić wodą).

Deser a'la monte

Deser a’la monte

Kaszę jaglaną przyprażyć na patelni (aż zacznie się rumienić i delikatnie pachnieć). Przesypać na sitko i dokładnie przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Przelać wrzątkiem. Kaszę wsypać do garnka i dodać 1,5 szklanki wrzącej wody.

Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy erytrol i ubijamy na najwyższych obrotach przez ok 1 min.. Dodajemy mąkę ryżową, kakao, żółtka i sól. Miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona.

Owsianka czekoladowa z owocami

Owsianka czekoladowa z owocami

Mleko wlewamy do garnka, dosypujemy płatki owsiane, kakao i zagotowujemy. Dodajemy mrożone maliny, wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 5-7 minut (jeśli będzie za mało mleka, można go jeszcze dolać, bądź zastąpić wodą). Płatki przekładamy do miseczek, przystrajamy owocami, chia i pyłkiem pszczelim.

Koktajl na mleku kokosowym z malinami i jeżynami

Koktajl na mleku kokosowym z malinami i jeżynami

Owoce przełożyć do misy blendera, dodać erytrol, zalać mlekiem kokosowym i wodą. Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji. W razie potrzeby można dolać wodę.

Kulki daktylowo-orzechowe

Kulki daktylowo-orzechowe

Migdały, orzechy i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać orzechy z kakao.

Item added to cart.
0 items - 0,00