tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Zupa z marchwii i rabarbaru

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 45 min
  2. 3 porcje
  3. 75,5 kcal \ B - 3,9 g \ W - 13,2 g \ T - 3 g \ BŁ - 4 g
  1. Bulion domowy - 720 g (3 szklanki)
  2. Marchew - 180 g (4 sztuki)
  3. Rabarbar - 110 g (1 łodyga)
  4. Imbir świeży - 5 g (1cm kawałek)
  5. Soczewica czerwona - 36 g (3 łyżki)
  6. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  7. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  8. Przyprawa chili - 1 g (1 szczypta)

Przygotowanie

W garnku zagotowujemy bulion. Marchew obieramy i kroimy w dość grube kawałki. Rabarbar obieramy i siekamy w cienkie plasterki. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone warzywa, oraz soczewicę i gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystko zmięknie. Blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

Smacznego!

Fantastyczna, rozgrzewająca zupa. Idealna na chłodniejsze, jesienne dni

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...