tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Zupa krem z pietruszki i gruszki

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 45 min
  2. 4 porcje
  3. 412 kcal \ B - 8,1 g \ W - 37,1 g \ T - 33,3 g \ BŁ - 9,5 g
  1. Korzeń pietruszki - 800 g (10 sztuk)
  2. Gruszka - 260 g (2 sztuki)
  3. Mleko kokosowe - 440 g (2 szklanki)
  4. Bulion domowy - 480 g (2 szklanki)
  5. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  6. Sól himalajska - 6 g (1 łyżeczka)
  7. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  8. Tymianek suszony - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Pietruszkę obieramy i kroimy w dość grube plastry. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pietruszkę i dusimy ją na małym ogniu przez 5 minut. Dodajemy pokrojoną gruszkę i dusimy 10 min. Do garnka wlewamy bulion (tak aby zakrywał warzywa). Gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy mleko, sól, pieprz i tymianek. Zagotowujemy. Wszystko razem miksujemy. 

Smacznego!

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...