Zupa krem z kukurydzy

Oceń
Zupa krem z kukurydzy

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
242 kcal \ B-5 g \ W-21 g \ T-17 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Serek philadelphia – 125 g (5 łyżek)
  • Papryczka pepperoni – 2 g (1cm kawałek)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Masło klarowane – 30 g (2 łyżki)
  • Kukurydza w kolbach – 360 g (2 kolby)
  • Sól – 1 szczypta
  • Cynamon – 1/4 łyżeczki

Przygotowanie

Kukurydzę przekroić w poprzek i nożem wyciąć ziarna. W garnku rozpuścić masło i poddusić pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać ziarna kukurydzy, papryczkę i cynamon. Smażyć około 3 minut. Dolać wywar z jarzyn i gotować bez przykrycia przez około 10 minut. Do dekoracji wyłowić około 2 łyżek kukurydzy. Do zupy dodać serek- delikatnie mieszać z gorącą zupą. Wszystko dokładnie zblendować i przetrzeć przez sito, tak aby zupa była idealnie kremowa, bez łusek. Dosolić do smaku.Udekorować ziarnami kukurydzy, szczypiorem i papryczką pepperoni.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz