Zupa krem pomidorowo-porowa

5/5 - (Ocen: 1)
Zupa krem pomidorowo-porowa

Wskazówki

30 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
79 kcal \ B-4 g \ W-14 g \ T-3 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cebula – 52 g (1/2 sztuki)
  • Marchew – 90 g (2 sztuki)
  • Pomidory z puszki – 400 g (1 puszka)
  • Przecier pomidorowy – 30 g (2 łyżki)
  • Por – 140 g (1 sztuka)
  • Seler korzeniowy – 60 g (1 plaster)
  • Bulion domowy – 720 g (3 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy. Do bulionu wrzucamy pokrojoną marchewkę, mały kawałek selera, oraz pokrojony por. Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawy (sól, pieprz, bazylia) i jeszcze chwilę gotujemy. Całość miksujemy.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

4 komentarze do “Zupa krem pomidorowo-porowa”

  1. Rewelacja. Dotąd nie miksowałem i zawsze robiłem pomidorówkę na koncentracie. Cóż taka rencisty natura. Z początku przepis skojarzył mi się z zupą z puszki Campbell ale cóż za smaczna pomyłka. Przecier świetnie dosmacza pomidory z puszki. W moim przypadku przecier z Gomaru Pińczów. On i ta zupa to odkrycie miesiąca. Polecam i dziękuję.

    Odpowiedz
  2. Coś niesamowicie pysznego:) Wczoraj zrobiłam pierwszy raz. Oboje z mężem byliśmy zachwyceni smakiem. Twoje przepisy mocno mnie mobilizują do częstego przebywania w kuchni, zwłaszcza teraz kiedy jestem w ciąży i mam więcej czasu :))

    Odpowiedz

Dodaj komentarz