tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Wiosenna sałatka ze szpinakiem

Bez glutenu
  1. 10 min
  2. 2 porcje
  3. 143,4 kcal \ B - 6,3 g \ W - 8,6 g \ T - 10,1 g \ BŁ - 2,9 g
  1. Pomidorki koktajlowe - 160 g (8 sztuk)
  2. Szpinak - 50 g (2 garści)
  3. Cebula czerwona - 52 g (1/2 sztuki)
  4. Papryka czerwona - 60 g (1/2 sztuki)
  5. Rzodkiewka - 45 g (3 sztuki)
  6. Bazylia świeża - 2 g (1 łyżeczka)
  7. Ser feta - 50 g (1/4 kostki)
  8. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  9. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Szpinak płuczemy i układamy na talerzu. Pomidory kroimy w połówki, cebulę w półtalarki, rzodkiewkę i paprykę w kostkę, Składniki przekładamy na talerz, polewamy oliwą, posypujemy drobno pokrojoną bazylią, pieprzem, oraz fetą.

Smacznego!

Smaczna i lekka sałatka, dostarcza spore ilości witamin i minerałów

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...