tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Wieprzowina curry

Bez laktozy
Bez glutenu
Bez jaj
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 636,6 kcal \ B - 22,1 g \ W - 13,8 g \ T - 58,3 g \ BŁ - 2,2 g
  1. Łopatka wieprzowa - 100 g (1 porcja)
  2. Szpinak - 100 g (1/2 opakowania)
  3. Olej kokosowy - 10 g (1 łyżeczka)
  4. Mleko kokosowe - 110 g (1/2 szklanki)
  5. Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  6. Przyprawa curry - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

W dużym garnku na oleju kokosowym przyrumienić zmielone mięso. Podczas smażenia wsypać curry i dokładnie wymieszać. Grudki mięsa rozdrobnić. Gdy mięso się zrumieni, dodać szpinak i mleczko kokosowe. Gotować do czasu aż liście zmiękną. Pod koniec włożyć rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać.

Print Friendly and PDF

Tagi:

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...