tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 30
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 500,9 kcal \ B - 49 g \ W - 29,6 g \ T - 20,8 g \ BŁ - 5,3 g
  1. Cebula - 160 g (2 sztuki)
  2. Wątróbka drobiowa - 500 g (2 porcje)
  3. Jabłko - 340 g (2 sztuki)
  4. Masło klarowane - 10 g (1 łyżka)
  5. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  6. Majeranek suszony - 2 g (1 szczypta)
  7. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Wątróbkę (koniecznie z dobrego źródła) dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy wątróbkę. Smażymy przez chwilę (do zarumienienia). Cebulkę kroimy w pół talarki i dodajemy do wątróbki. Jabłka kroimy w płatki i dorzucamy do wątróbki. Dodajemy majeranek oraz pieprz i dusimy przez chwilę (do miękkości). Solimy na samym końcu.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...