Wątróbka drobiowa z jabłkami

Oceń
Wątróbka drobiowa z jabłkami

Wskazówki

30 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
540 kcal \ B-40 g \ W-34 g \ T-28 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Jabłko – 180 g (1 duża sztuka)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Wątróbka drobiowa – 200 g (1 porcja)
  • Majeranek suszony – 1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy wątróbkę. Smażymy przez chwilę (do zarumienienia). Cebulkę kroimy w pół talarki i dodajemy do wątróbki. Jabłka kroimy w kostkę i dorzucamy do wątróbki. Dodajemy majeranek oraz pieprz i dusimy przez chwilę (do miękkości). Solimy na samym końcu.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz