Warzywno owocowe Spring Rollsy

Oceń
Warzywno owocowe Spring Rollsy

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
179 kcal \ B-3 g \ W-33 g \ T-6 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Mango – 140 g (1/2 sztuki)
  • Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
  • Rukola – 40 g (2 garści)
  • Marchew – 90 g (2 sztuki)
  • Papier ryżowy – 40 g (8 arkuszy)

Przygotowanie

Mango i awokado obrać ze skórki i pokroić na plasterki lub w miarę możliwości słupki (grube, podłużne). Marchew zetrzeć na tarce. Rukolę opłukać i dokładnie osuszyć. Arkusze papieru ryżowego zwilżyć mokrą dłonią, poczekać chwilę, aż nasiąkną. Na środku układać nieduże porcje składników. Aby zacząć zawijać Spring Rollsa ustawić nadzienie tak, aby awokado i mango, które tworzą jego bryłę, były ułożone poziomo. Zawijać prawą i lewą krawędź papieru ryżowego do środka. Zaczynając od dołu, zawijać jak naleśniki.

Z danego przepisu wychodzi 8 rolek.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz