tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Warzywno owocowe Spring Rollsy

Bez ryb
Bez laktozy
Bez glutenu
Bez orzechów ziemnych
Bez jaj
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 179,3 kcal \ B - 3,4 g \ W - 32,5 g \ T - 6 g \ BŁ - 3,5 g
  1. Mango - 140 g (1/2 sztuki)
  2. Awokado - 70 g (1/2 sztuki)
  3. Rukola - 40 g (2 garści)
  4. Marchew - 90 g (2 sztuki)
  5. Papier ryżowy - 40 g (8 arkuszy)

Przygotowanie

Mango i awokado obrać ze skórki i pokroić na plasterki lub w miarę możliwości słupki (grube, podłużne). Marchew zetrzeć na tarce. Rukolę opłukać i dokładnie osuszyć. Arkusze papieru ryżowego zwilżyć mokrą dłonią, poczekać chwilę, aż nasiąkną. Na środku układać nieduże porcje składników. Aby zacząć zawijać Spring Rollsa ustawić nadzienie tak, aby awokado i mango, które tworzą jego bryłę, były ułożone poziomo. Zawijać prawą i lewą krawędź papieru ryżowego do środka. Zaczynając od dołu, zawijać jak naleśniki.

Z danego przepisu wychodzi 8 rolek.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...