tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Szybkie i proste pesto z pietruszki

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 10 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 571,5 kcal \ B - 11 g \ W - 25,3 g \ T - 53,5 g \ BŁ - 8,7 g
  1. Natka pietruszki - 80 g (1 pęczek)
  2. Cytryna - 40 g (1/2 sztuki)
  3. Czosnek - 10 g (2 ząbki)
  4. Migdały - 30 g (2 łyżki)
  5. Płatki drożdżowe (nieaktywne) - 5 g (1 łyżka)
  6. Pieprz - 1 g (1 szczypta)
  7. Sól - 1 g (1 szczypta)
  8. Oliwa z oliwek - 40 g (4 łyżki)

Przygotowanie

Do misy blendera przełożyć natkę pietruszki, sok z cytryny, ząbki czosnku, migdały (zamiast migdałów można dodać pestki dyni, nasiona słonecznika, nerkowce), płatki drożdżowe (można pominąć), sól, pieprz. Miksować do uzyskania rozdrobnionej pasty. Dodać oliwę, jeszcze chwilę miksować. Podawać z makaronem lub ulubionym pieczywem.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...