tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Szparagi w szynce parmeńskiej, jaja sadzone i sałatka

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 501 kcal \ B - 29,9 g \ W - 19,6 g \ T - 36,4 g \ BŁ - 6,9 g
  1. Szparagi - 380 g (1 pęczek)
  2. Szynka parmeńska - 80 g (8 plasterków)
  3. Masło klarowane - 10 g (1 łyżka)
  4. Jajo kurze - 200 g (4 sztuki)
  5. Sałata rzymska - 180 g (1 sztuka)
  6. Pomidorki koktajlowe - 160 g (8 sztuk)
  7. Awokado - 140 g (1 sztuka)
  8. Cebula czerwona - 30 g (1 kawałek)
  9. Olej lniany - 10 g (1 łyżka)
  10. Pieprz - 1 g (1 łyżeczka)
  11. Sól - 1 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja. Podawać z sałatką z pomidorków, awokado, czerwonej cebuli i sałaty rzymskiej, skropioną olejem lnianym.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl