Spring rollsy z krewetkami

Oceń
Spring rollsy z krewetkami

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
272 kcal \ B-19 g \ W-48 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Makaron ryżowy – 30 g (1 porcja)
  • Krewetki – 120 g (10 sztuk)
  • Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
  • Papryka zielona – 70 g (1/2 sztuki)
  • Papryka żółta – 70 g (1/2 sztuki)
  • Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
  • Czerwona kapusta – 40 g (1 liść)
  • Marchew – 60 g (1 sztuka)
  • Papier ryżowy – 72 g (10 arkuszy)
  • Sezam – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Krewetki obsmażyć lub ugotować i poprzekrajać na pół. Warzywa pokroić w paski. Arkusze papieru ryżowego zwilżyć mokrą dłonią, poczekać chwilę, aż nasiąkną. Na środku układać nieduże porcje składników (krewetki, warzywa, niewielkie porcje makaronu). Aby zacząć zawijać Spring Rollsa ustawić nadzienie tak, aby warzywa, które tworzą jego bryłę, były ułożone poziomo. Zawijać prawą i lewą krawędź papieru ryżowego do środka. Zaczynając od dołu, zawijać jak naleśniki. Posypać sezamem. Podawać z dowolnym sosem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz