tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sok z burakiem i czerwoną kapustą

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 5 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 154 kcal \ B - 5,5 g \ W - 38,4 g \ T - 0,4 g \ BŁ - 8,5 g
  1. Czerwona kapusta - 100 g (1 kawałek)
  2. Burak - 160 g (1 sztuka)
  3. Seler naciowy - 90 g (2 łodygi)
  4. Brokuły - 125 g (1/4 sztuki)
  5. Pomarańcza - 160 g (1 sztuka)
  6. Jabłko - 180 g (1 duża sztuka)

Przygotowanie

Z buraka wycisnąć sok i odstawić na 20-30 minut. Pozostałe składniki oczyścić, wycisnąć przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wymieszać z sokiem z buraka. Wypić od razu!

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...