tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Schab w pomidorach

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 60 min
  2. 2 porcje
  3. 298,2 kcal \ B - 32,4 g \ W - 9,7 g \ T - 14,7 g \ BŁ - 0,6 g
  1. Schab - 280 g (4 plastry)
  2. Pomidory z puszki - 400 g (1 puszka)
  3. Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  4. Przyprawa chili - 3 g (1/2 łyżeczki)
  5. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  6. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  7. Bazylia świeża - 2 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Pieczemy pod przykryciem 45- 50 min (aż mięso zmięknie).

Podawać z dowolnymi dodatkami

Taki posiłek zawiera spore ilości białka niezbędnego dla prawidłowego rozwoju mięśni.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...