Schab w pomidorach

5/5 - (Ocen: 1)
Schab w pomidorach

Wskazówki

60 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
298 kcal \ B-32 g \ W-10 g \ T-15 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Pomidory z puszki – 400 g (1 puszka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Schab – 280 g (4 plastry)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków
  • Przyprawa chili – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Pieczemy pod przykryciem 45- 50 min (aż mięso zmięknie).

Podawać z dowolnymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Schab w pomidorach”

Dodaj komentarz