tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i awokado

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 453,1 kcal \ B - 35,8 g \ W - 17,4 g \ T - 27,9 g \ BŁ - 5,4 g
  1. Tuńczyk w sosie własnym - 120 g (1 puszka)
  2. Awokado - 140 g (1 sztuka)
  3. Cebula czerwona - 90 g (1 sztuka)
  4. Jajo kurze - 200 g (4 sztuki)
  5. Fasola czerwona z puszki - 100 g (5 łyżek)
  6. Ogórek kiszony - 180 g (3 sztuki)
  7. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  8. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  9. Sól - 1 g (1 szczypta)
  10. Słonecznik łuskany - 10 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki. Fasolę odsączyć i przepłukać. Awokado, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Nasiona słonecznika delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki wymieszać, porządnie doprawić pieprzem, solą. Skropić oliwą z oliwek.

Print Friendly and PDF

Komentarze (4)

Trwa wczytywanie komentarzy...