tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z selerem naciowym, kiwi i granatem

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 132,8 kcal \ B - 1,3 g \ W - 21,9 g \ T - 5,2 g \ BŁ - 2,8 g
  1. Mix sałat - 40 g (2 garści)
  2. Granat - 51 g (3 łyżki pestek)
  3. Kiwi - 75 g (1 sztuka)
  4. Seler naciowy - 45 g (1 łodyga)
  5. Miód - 25 g (1 łyżka)
  6. Ocet jabłkowy - 6 g (1 łyżka)
  7. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem.

Smacznego!

Taka sałatka to bogactwo witamin i minerałów. Warto od czasu do czau włączyć ją do menu.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...