Sałatka z pomarańczą i selerem naciowym

Oceń
Sałatka z pomarańczą i selerem naciowym

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
162 kcal \ B-2 g \ W-30 g \ T-5 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Ocet jabłkowy – 6 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Seler naciowy – 45 g (1 łodyga)
  • Kiwi – 75 g (1 sztuka)
  • Pomarańcza – 120 g (1/2 sztuki)
  • Granat – 51 g (3 łyżki pestek)
  • Mix sałat – 40 g (2 garści)

Przygotowanie

Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, pomarańczę, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z miodu, oliwy i octu jabłkowego.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz