tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z pomarańczą i selerem naciowym

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 162,2 kcal \ B - 1,9 g \ W - 29,7 g \ T - 5,2 g \ BŁ - 4 g
  1. Mix sałat - 40 g (2 garści)
  2. Pomarańcza - 120 g (1/2 sztuki)
  3. Granat - 51 g (3 łyżki pestek)
  4. Kiwi - 75 g (1 sztuka)
  5. Seler naciowy - 45 g (1 łodyga)
  6. Miód - 25 g (1 łyżka)
  7. Ocet jabłkowy - 6 g (1 łyżka)
  8. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, pomarańczę, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z miodu, oliwy i octu jabłkowego.

Smacznego!!

Trzeba pamiętać iż taka sałatka zawiera spore ilości fruktozy, dlatego powinniśmy spożywać ją "z głową" - od czasu do czasu.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...