Sałatka z pieczonym łososiem

Oceń
Sałatka z pieczonym łososiem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
186 kcal \ B-8 g \ W-7 g \ T-15 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Mix sałat – 20 g (1 garść)
  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Łosoś surowy – 50 g (1/2 sztuki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Łososia upiec w folii (według tego przepisu). Ziarna słonecznika uprażyć na patelni. Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. Pomidora pokroić w kostkę. Sałatę opłukać, przełożyć do miski. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i ulubionymi przyprawami (u mnie zioła prowansalskie). Przełożyć do naczyń. Łososia rozdrobnić delikatnie i położyć na sałacie. Posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz