tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z kurczakiem, gruszką i serem pleśniowym

Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 3 porcje
  3. 1 porcja to: 378,3 kcal \ B - 26,4 g \ W - 15,8 g \ T - 24,3 g \ BŁ - 2,1 g
  1. Filet z kurczaka - 250 g (1 sztuka)
  2. Masło klarowane - 8 g (1 łyżeczka)
  3. Gruszka - 180 g (1 sztuka)
  4. Ser pleśniowy Lazur - 80 g (1 kawałek)
  5. Roszponka - 100 g (4 garście)
  6. Orzechy włoskie - 30 g (2 łyżki)
  7. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  8. Miód - 12 g (1 łyżeczka)
  9. Musztarda - 8 g (1 łyżeczka)
  10. Sok z cytryny - 6 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Mięso oczyścić, pokroić na kawałki, doprawić delikatnie wedle uznania (ja najczęściej dodaję sól, pieprz, słodką paprykę i zioła) i przesmażyć. Wystudzić. Gruszkę pokroić w plasterki, ser w kostkę. Roszponkę dokładnie przepłukać i ułożyć na półmisku. Na wierzchu poukładać kawałki kurczaka, ser pleśniowy oraz kawałki gruszki. Posypać orzechami i skropić dressingiem z oliwy, miodu, musztardy i soku z cytryny. Doprawić pieprzem.

Print Friendly and PDF

Komentarze (3)

Trwa wczytywanie komentarzy...