tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 232,2 kcal \ B - 28,8 g \ W - 9,4 g \ T - 12,1 g \ BŁ - 2 g
  1. Czosnek - 10 g (2 ząbki)
  2. Pomidorki koktajlowe - 300 g (1 porcja)
  3. Roszponka - 60 g (2 garści)
  4. Papryczka chili - 2 g (1cm kawałek)
  5. Krewetki - 240 g (20 sztuk)
  6. Masło klarowane - 10 g (1 łyżka)
  7. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić i oczyścić. Czosnek drobno pokroić. Papryczkę chilli pokroić na cienkie plasterki (można użyć chilli w płatkach). Na talerze wyłożyć opłukaną roszponkę, na wierzchu ułożyć pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Na patelni roztopić masło i oliwę, wrzucić czosnek, chilli oraz krewetki. Smażyć z każdej strony (po 1 minucie), doprawić solą, wymieszać (w razie potrzeby jeszcze chwilę smażyć). Wyłożyć na sałatę. Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl