tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z indykiem i mango

Bez laktozy
Bez glutenu
Bez jaj
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 401,8 kcal \ B - 32,5 g \ W - 22,5 g \ T - 21,8 g \ BŁ - 3,3 g
  1. Awokado - 50 g (1 kawałek)
  2. Mango - 70 g (1/4 sztuki)
  3. Indyk, filet z piersi - 150 g (1 porcja)
  4. Olej kokosowy - 5 g (1 łyżeczka)
  5. Roszponka - 50 g (2 garści)
  6. Miód - 5 g (1 łyżeczka)
  7. Sok z cytryny - 5 g (1 łyżeczka)
  8. Migdały w płatkach - 6 g (1 łyżeczka)
  9. Oliwa z oliwek - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić papryką, pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym na złoty kolor. Awokado obrać i pokroić. Mango obrać i również pokroić. Sałatę, mango, awokado oraz płatki migdałowe (dałam platki kokosowe, bo w domu zabrakło migdałów) dokładnie wymieszać. Na wierzch sałatki ułożyć kawałki mięsa, doprawić pieprzem, skropić oliwą wymieszaną z miodem i sokiem z cytryny.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl