Sałatka z indykiem i mango

Oceń
Sałatka z indykiem i mango

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
402 kcal \ B-33 g \ W-23 g \ T-22 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Awokado – 50 g (1 kawałek)
  • Mango – 70 g (1/4 sztuki)
  • Indyk, filet z piersi – 150 g (1 porcja)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Roszponka – 50 g (2 garści)
  • Miód – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sok z cytryny – 5 g (1 łyżeczka)
  • Migdały w płatkach – 6 g (1 łyżeczka)
  • Oliwa – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić papryką, pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym na złoty kolor. Awokado obrać i pokroić. Mango obrać i również pokroić. Sałatę, mango, awokado oraz płatki migdałowe (dałam platki kokosowe, bo w domu zabrakło migdałów) dokładnie wymieszać. Na wierzch sałatki ułożyć kawałki mięsa, doprawić pieprzem, skropić oliwą wymieszaną z miodem i sokiem z cytryny.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz