tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z indykiem

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 350,5 kcal \ B - 34,7 g \ W - 15,6 g \ T - 17,8 g \ BŁ - 3 g
  1. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  2. Pomidor - 340 g (2 średnie sztuki)
  3. Słonecznik łuskany - 10 g (1 łyżka)
  4. Pestki dyni - 10 g (1 łyżka)
  5. Cebula czerwona - 105 g (1 sztuka)
  6. Ogórek zielony - 150 g (1 średnia sztuka)
  7. Indyk, filet z piersi - 300 g (1 porcja)
  8. Masło klarowane - 15 g (1 łyżka)
  9. Roszponka - 50 g (2 garści)

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę, doprawić wedle uznania (u mnie 1/2 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i szczypta papryki ostrej) i przesmażyć na maśle klarowanym. Odstawić do przestudzenia. Roszponkę opłukać, ułożyć na dnie pudełka. Ogórka pokroić w plastereki, pomidory na mniejsze kawałki, cebulę w kosteczkę. Nasiona słonecznika i pestki dyni podprażyć na patelni i obsypać sałatkę. Skropić oliwą z oliwek.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...