Sałatka z brzoskwiniami, malinami i serem feta

Oceń
Sałatka z brzoskwiniami, malinami i serem feta

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
276 kcal \ B-10 g \ W-30 g \ T-16 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Oliwa – 5 g (1 łyżeczka)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Ser feta – 50 g (1/4 kostki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Maliny – 70 g (1 garść)
  • Mix sałat – 40 g (2 garści)
  • Brzoskwinia – 85 g (1 sztuka)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Brzoskwinię kroimy w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i na 2 minuty wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Miód łączymy z oliwą z oliwek i miętą. Na talerz wykładamy mix sałat, pokrojony w kostkę ser feta, podpieczone brzoskwinie oraz maliny. Polewamy przygotowanym sosem, doprawiamy pieprzem, a następnie dokładamy maliny.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz