tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z brokułem, jajkami, pomidorkami i awokado

Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 481,5 kcal \ B - 31,7 g \ W - 31,1 g \ T - 30,7 g \ BŁ - 9,1 g
  1. Czarnuszka - 5 g (1 łyżeczka)
  2. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  3. Pestki dyni - 10 g (1 łyżka)
  4. Awokado - 140 g (1 sztuka)
  5. Słonecznik łuskany - 10 g (1 łyżka)
  6. Pieprz - 1 g (1 szczypta)
  7. Zioła prowansalskie - 2 g (1 łyżeczka)
  8. Jajo kurze - 250 g (5 sztuk)
  9. Jogurt naturalny - 150 g (1 mały kubeczek)
  10. Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  11. Brokuły - 500 g (1 duża sztuka)
  12. Pomidorki koktajlowe - 200 g (1 porcja)

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Pomidorki poprzekrajać, awokado pokroić w plastry. Słonecznik i pestki dyni delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...