tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z brokułem i jajkami

  1. 20 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 338,7 kcal \ B - 28,9 g \ W - 24,3 g \ T - 17,7 g \ BŁ - 6,6 g
  1. Czarnuszka - 5 g (1 łyżeczka)
  2. Brokuły - 500 g (1 duża sztuka)
  3. Jajo kurze - 250 g (5 sztuk)
  4. Pomidorki koktajlowe - 160 g (8 sztuk)
  5. Jogurt naturalny - 150 g (1 mały kubeczek)
  6. Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  7. Zioła prowansalskie - 2 g (1 łyżeczka)
  8. Pieprz - 1 g (1 szczypta)
  9. Sól - 1 g (1 szczypta)
  10. Słonecznik łuskany - 10 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...