Sałatka z brokułem i jajkami

4.8/5 - (Ocen: 9)
Sałatka z brokułem i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
339 kcal \ B-29 g \ W-24 g \ T-18 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
  • Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Słonecznik łuskany – 1 łyżka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • Czarnuszka – 1 szczypta

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.8/5 - (Ocen: 9)

Dodaj komentarz