Sałatka z brokułem, fasolą konserwową i jajkami

5/5 - (Ocen: 1)
Sałatka z brokułem, fasolą konserwową i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
364 kcal \ B-30 g \ W-35 g \ T-15 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Koperek – 4 g (1 łyżeczka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
  • Cebula czerwona – 50 g (1/2 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Czarnuszka – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, fasolę odsączyć i przeppłukać. Wszystkie składniki ułożyć w półmisku, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz