tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z brokułem, fasolą konserwową i jajkami

Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 364,2 kcal \ B - 30,4 g \ W - 34,5 g \ T - 15,3 g \ BŁ - 9,8 g
  1. Brokuły - 500 g (1 duża sztuka)
  2. Jajo kurze - 200 g (4 sztuki)
  3. Jogurt naturalny - 150 g (1 mały kubeczek)
  4. Koperek - 4 g (1 łyżeczka)
  5. Sól - 1 g (1 szczypta)
  6. Pieprz - 1 g (1 szczypta)
  7. Słonecznik łuskany - 10 g (1 łyżka)
  8. Pomidor - 340 g (2 średnie sztuki)
  9. Cebula czerwona - 50 g (1/2 sztuki)
  10. Fasola czerwona z puszki - 85 g (1/2 szklanki)
  11. Czarnuszka - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać z koperkiem, szczyptą soli i pieprzem. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, fasolę odsączyć i przeppłukać. Wszystkie składniki ułożyć w półmisku, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl