tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka sushi

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 425,5 kcal \ B - 26,2 g \ W - 42,6 g \ T - 20,3 g \ BŁ - 7,3 g
  1. Ogórek zielony - 80 g (1/2 sztuki)
  2. Papryka czerwona - 60 g (1 kawałek)
  3. Awokado - 70 g (1/2 sztuki)
  4. Marchew - 45 g (1 sztuka)
  5. Ryż brązowy, suchy - 30 g (3 łyżki)
  6. Łosoś wędzony - 80 g (1 porcja)
  7. Listki z wodorostów nori - 6 g (2 sztuki)
  8. Ocet ryżowy - 15 g (1,5 łyżki)
  9. Sok z limonki - 6 g (1 łyżka)
  10. Czarny sezam - 3 g (1 łyżeczka)
  11. Pasta wasabi - 2 g (1/3 łyżeczki)
  12. Sos sojowy - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Ryż ugotować i wystudzić. Paprykę i ogórka pokroić w cienkie paseczki, awokado w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce. Ocet ryżowy wymieszać z sosem sojowym, pastą wasabi i sokiem z limonki. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Listki nori pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki wymieszać z sosem. Posypać czarnym sezamem.

Przerobiony przepis pochodzi z najnowszej książki Kayli Itsines.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...