Sałatka Grecka

4/5 - (Ocen: 25)
Sałatka grecka

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji z biegietką: 471 kcal \ B-14 g \ T-35 g \ W-24 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 2 porcji bez biegietki: 421 kcal \ B-12 g \ T-35 g \ W-15 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Pomidor malinowy – 3 sztuki (510 g)
  • Ogórek zielony – 2 sztuki (360 g)
  • Czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
  • Oliwki czarne – 2 łyżki (30 g)
  • Oregano – 1/3 łyżeczki
  • Pieprz – do smaku
  • Ser feta – 1/2 opakowania (100 g)
  • Oliwa – 4 łyżki (40 g)

Dodatki

Przygotowanie

  1. Pomidory pokrój w ćwiartki, ogórki w grubsze plastry, a cebulę w półplasterki. Dorzuć oliwki, dopraw pieprzem i oregano.
  2. Na wierzchu ułóż kawałki sera feta i polej oliwą. Podaj z pieczywem.

Sałatka grecka to cudowna, aromatyczną sałatkę, która dzięki świeżym i soczystym składnikom smakuje prawie każdemu. Do jej przygotowania warto wykorzystać sezonowe pomidory malinowe i ogórki.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 25)

Dodaj komentarz