Puree z dyni

Oceń
Puree z dyni

Wskazówki

90 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
252 kcal \ B-12 g \ W-69 g \ T-3 g \ BŁ-18 g

Składniki

  • Dynia – 1800 g (2 średnie sztuki)

Przygotowanie

Dynię (najlepiej hokkaido) umyć, pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki i włókna. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200C (30-40 min). Odstawić do lekkiego przestudzenia. Miąższ oddzielić od skórki (w hokkaido skórka może zostać) i zmiksować. Jeśli dynia jest mocno wodnista, to warto przełożyć ją na gazę i odcisnąć nadmiar płynu. Przełożyć do słoików i wykorzystywać do jesiennych zup krem, ciast, ciasteczek itp.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz