tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Pralinki marcepanowe

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 40 min
  2. 35 porcji
  3. 1 porcja to: 50,3 kcal \ B - 1,6 g \ W - 4,5 g \ T - 4,5 g \ BŁ - 0,7 g
  1. Mąka migdałowa - 200 g (1 porcja)
  2. Erytrol - 140 g (1 porcja)
  3. Ekstrakt migdałowy - 3 g (1 łyżeczka)
  4. Woda - 60 g (1/4 szklanki)
  5. Czekolada gorzka (70% kakao) - 100 g (1 tabliczka)

Przygotowanie

Erytrol (albo cukier) zblendować w młynku na puder. W misce wymieszać mąkę migdałową, puder z erytrolu, ekstrakt (może być też aromat migdałowy) oraz wodę. Wyrabiać dłonią do momentu powstania jednolitej zbitej masy. Uformować pralinki i schować do lodówki na 30 minut. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Pralinki obtaczać w czekoladzie i odłożyć do zastygnięcia (można dodatkowo obsypać siekanymi migdałami). Przechowywać w lodówce max 7 dni.

Print Friendly and PDF

Komentarze (4)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl