Pralinki daktylowo-kokosowe

Oceń
Pralinki daktylowo-kokosowe

Wskazówki

40 minut  25 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
71 kcal \ B-1 g \ W-10 g \ T-3 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Żurawina suszona – 36 g (3 łyżki)
  • Morele suszone – 50 g (5 sztuk)
  • Siemię lniane – 20 g (2 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 90 g (1 szklanka)
  • Daktyle – 135 g (3 garści)
  • Płatki owsiane – 110 g (1 szklanka)

Przygotowanie

Daktyle moczymy przez kilka godzin (a najlepiej zostawić je na noc), odciskamy wodę i miksujemy. Dodajemy szklankę wiórków kokosowych, zmielone siemię lniane i połowę suszonej żurawiny. Miksujemy. Morele kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy. Dorzucamy pozostałą żurawinę oraz płatki owsiane. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy wiórki kokosowe (lub płatki). Formujemy kulki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Chłodzimy w lodówce przez 3-4h w szczelnie zamkniętym pudełku.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz