tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Placuszki proteinowe z bananem

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 532,3 kcal \ B - 31 g \ W - 48,5 g \ T - 24,2 g \ BŁ - 3,2 g
  1. Banan - 120 g (1 sztuka)
  2. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  3. Sól himalajska - 1 g (1 szczypta)
  4. Mąka kokosowa - 20 g (2 łyżki)
  5. Mąka ziemniaczana - 20 g (1 łyżka)
  6. Białko waniliowe Eco&Fit - 20 g (1 porcja)
  7. Proszek do pieczenia (bg) - 3 g (1/2 łyżeczki)
  8. Olej kokosowy - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, białko, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie były to owoce.

Dlaczego polecam akurat białko Eco&Fit? Tutaj (KLIK) napisałam na ten temat kilka słów.

Print Friendly and PDF

Tagi:

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...