tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Placuszki pancaces

Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 1 porcja
  3. 751,8 kcal \ B - 25,2 g \ W - 90,3 g \ T - 31,7 g \ BŁ - 4 g
  1. Jajo kurze - 50 g (1 sztuka)
  2. Serek homogenizowany - 150 g (1 kubek)
  3. Mąka jaglana - 70 g (1/2 szklanki)
  4. Bezglutenowe otręby owsiane - 7 g (1 łyżka)
  5. Mleko - 50 g (1/4 szklanki)
  6. Miód - 12 g (1 łyżeczka)
  7. Soda - 3 g (1/2 łyżeczki)
  8. Olej kokosowy - 15 g (1 łyżeczka)
  9. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Białko (oddzielone wcześniej od żółtka) ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Serek homogenizowany, mleko i żółtko mieszamy w miseczce. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, otręby i stevię. Całość mieszamy, dodajemy pianę z białek i łączymy bardzo delikatnie. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, przetartej odrobiną oleju kokosowego. Możemy podawać je z owocami, powidłami, bądź masłem orzechowym

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...