tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Placuszki bananowo-szpinakowe

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 332,2 kcal \ B - 9,2 g \ W - 37,2 g \ T - 17,8 g \ BŁ - 2,7 g
  1. Szpinak - 60 g (2 garści)
  2. Banan - 120 g (1 sztuka)
  3. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  4. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)
  5. Sól - 1 g (1 szczypta)
  6. Ekstrakt waniliowy - 1 g (kilka kropel)
  7. Mleko kokosowe - 50 g (5 łyżek)
  8. Mąka kokosowa - 30 g (2 łyżki)
  9. Mąka ziemniaczana - 40 g (2 łyżki)
  10. Proszek do pieczenia (bg) - 3 g (1/2 łyżeczki)

Przygotowanie

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Print Friendly and PDF

Komentarze (3)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl