Placuszki bananowe z musem jagodowym

5/5 - (Ocen: 1)
Placuszki bananowe z musem jagodowym

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
392 kcal \ B-10 g \ W-41 g \ T-22 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sól himalajska – 2 g (1 szczypta)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • BIO mus jagodowy firmy Allos – 40 g (1 porcja)
  • Migdały w płatkach – 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z musem jagodowym – domowym, bądź kupnym dobrej jakości (użyłam BIO musu jagodowego firmy Allos) 🙂 Posypać płatkami migdałów.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz