tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Placuszki bananowe z musem jagodowym

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 391,9 kcal \ B - 10,3 g \ W - 41 g \ T - 22,1 g \ BŁ - 3,4 g
  1. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  2. Banan - 120 g (1 sztuka)
  3. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)
  4. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  5. Mąka ziemniaczana - 40 g (2 łyżki)
  6. Mąka kokosowa - 20 g (2 łyżki)
  7. Proszek do pieczenia (bg) - 3 g (1/2 łyżeczki)
  8. Mleko kokosowe - 40 g (4 łyżki)
  9. Olej kokosowy - 5 g (1 łyżeczka)
  10. BIO mus jagodowy firmy Allos - 40 g (1 porcja)
  11. Migdały w płatkach - 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z musem jagodowym - domowym, bądź kupnym dobrej jakości (użyłam BIO musu jagodowego firmy Allos) :) Posypać płatkami migdałów.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...